2024.08.12. 11:19
Változások a mobiljegy szolgáltatást érintően: a Volánbuszjegyek kivezetése a VoxPay applikációból

2024. augusztus 10-étől a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. döntése alapján végleg kivezetésre kerültek a helyközi Volánbuszjegyek a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerből (NMFR). Ennek következtében a VoxPay applikációban, ahogyan más NMFR viszonteladói alkalmazásban sem lesz többé elérhető a Volánbuszjegy vásárlásának lehetősége. Bár a változás nem a mi kezdeményezésünk volt, fontosnak tartjuk, hogy felhasználóinkat részletesen tájékoztassuk az új helyzetről, és arról, hogy a már meglévő jegyeket meddig és hogyan lehet felhasználni, illetve visszaváltani. 

 

Milyen mobiljegyeket érint a változás? 

Az augusztus 10-ei változás helyközi jegyeket érinti csak, azon belül is azokat a Volánbusz Közlekedési Zrt. által szolgáltatott jegyeket. Így a következő jegytípusok kerültek kivezetésre:  

  • Teljes árú jegyek  
  • 50%-os kedvezményű menetjegyek 
  • Kiegészítő jegyek  

 

Mi történik a már megvásárolt Volánbuszjegyekkel? 

A már megvásárolt Volánbuszjegyek továbbra is elérhetőek az applikációban, amennyiben a jegy érvényességi ideje (30 nap) még nem járt le, az továbbra is használható az utazás során.  

Hol találom a már megvásárolt mobiljegyeimet?  

  • Nyissuk meg a VoxPay applikációt!  
  • Válasszuk az “Országos jegyek és bérletek” menüpontot!  
  • A “Jegyeim” menüpont alatt megjelennek a még érvényes jegyünk vagy jegyeink.  

Meddig érvényes a jegyem, hogyan tudom visszaváltani azt?  

A már megvásárolt jegyek 30 napon belül érvényesek. Ha vissza szeretnénk váltani a jegyet, akkor érvényességi időn belül a még fel nem használt jegyeket vissza tudjuk váltani az appban.  

  • Koppintsunk a visszaváltani kívánt jegyre! 
  • Koppintsunk a “Jegy részleteire”! 
  • Válasszuk a “Visszaváltás” opciót!  
  • A jegy ára megjelenik a VoxPay egyenlegen.  

 

Milyen más mobiljegyeket találunk a VoxPay appban? 

A Volánbuszjegyek kivezetésével a helyközi mobiljegyek vásárlása szűkült, de továbbra is vannak más elérhető helyközi jegyek és bérletek az applikációban. Ezeket a jegyeket és bérleteket az “Országos jegyek és bérletek” menüpont alatt a “Helyközi” opciót választva érhetjük el. A Szolgáltatónál kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő szolgáltatót, majd azon belül a szükséges mobiljegyet a megfelelő kedvezménnyel. Ha helyi közlekedésre van szükségünk, érdemes felfedezni az elérhető jegytípusokat, hiszen biztosan találunk majd olyan opciót, amely megfelel az utazási igényeinknek. 

Bár a Volánbusz-jegyek kivezetése kétségtelenül nagy változást jelent, ez a változás egy új lehetőséget is kínál arra, hogy felfedezzük a VoxPay applikáció további előnyeit. Célunk, hogy az alkalmazás továbbra is a mindennapi közlekedés kényelmes és megbízható eszköze legyen.